Marokkaanse Merquez worstjes in tomaten saus
Marokkaanse Merquez worstjes in tomaten saus
Ook deze heerlijke Merquez worstjes koop ik daar, ze zijn er in vier verschillende soorten, Kip, Kalfs, Rund en Lams. Ik heb deze keer gekozen voor de kalfs merquez worstjes. De worstjes zijn erg goed gekruid en laten een heerlijke smaak achter als je kookt . Het voordeel van deze worstjes zijn dat ze klein en dun zijn waardoor ze snel gaar zijn , erg makkelijk als je toch een snelle en lekkere maaltijd op tafel wilt zetten.
Benodigdheden:
Merquez worstjes
2 kleine of 1 grote ui
2 of 3 teentjes knoflook
Olijfolie
Doppers en Wortels
Aardappelen
Blik tomaten in blokjes
1 kleine theelepel tomaten puree
1 Kip Bouillon blokje
Kopje water
Peper
zout
Ras el Hanout kruiden.
Snij de uien en knoflook en bak deze samen met de olijfolie, voeg hierbij het bouillon blokje en de tomatenpuree en roer dit goed door elkaar vroeg hierbij wat water en laat dit even goed door koken mocht het wat dikker worden voeg er dan nog een beetje water bij.
Voeg daarbij de tomaten blokjes de groenten en de kruiden toe en roer dit goed door elkaar. Als laatste voeg je de worstjes erin. Dit laat je goed pruttelen op een laag pitje af en toe blijven roeren dat het niet gaat plakken, vind je dat de saus te dik is voeg hierbij wat lauw warm water naar gewenste dikte voor je saus. In de tussen tijd schil en kook je de aardappelen. Als je aardappelen gaar zijn is je gerecht klaar om opgedient te worden.
Als extra groenten kun je er ook kikkererweten of courgette er bij doen. Als tip kun je ook je aardappelen rauw bij de worstje doen en mee laten koken let hierbij wel op dat de aardappelen veel water opzuigen en dat je dus steeds wat water moet bij gooien om een lekkere saus te houden.
Bismillah of te wel Buon Appetito!
Reacties
Een reactie posten